Arbetslösa vill låna när de inte har jobb

Postat: 2013-10-31 | Kategori: Okategoriserat | Kommenterer: 0 stycken​​

I tider av hög arbetslöshet är det inte konstigt att allt fler vänder sig till bank med sina förhoppningar om lån. De senaste åren har sett en klar ökning av personer som vill låna pengar utan jobb. Framförallt är det unga människor som i desperation kontaktar banker då de vill köpa bostad eller söker investeringskapital till affärsverksamheter. Andelen som söker lån för att klara av vardagen har också ökat. Majoriteten av de som ansöker får avslag eftersom de inte uppvisar en tillräcklig återbetalningsförmåga.

Men det är inte alla som nekas. Det går att få lån trots att arbete saknas men då krävs det antigen att man nyligen varit anställd eller att man har en borgenär. Om du befinner dig mellan två arbeten men tidigare haft en fast anställning med en stabil och återkommande lön, är prognosen relativt god för att du skall kunna erhålla blancolån på belopp mellan 3000-200000 kr. Den som har godkänd borgenär kan många gånger låna ännu mer.

Kom ihåg att banken även påverkas av ditt beteende. Om du utstrålar en positiv anda och verkligen visar att du gör allt i din makt för att hitta ett nytt arbete förbättrar du dina möjligheter att få lån med många procent. Lycka till!

Annons:

Kommentarer